• Imprimeix

Projectes d'excel·lència ERC a Catalunya

Catalunya se situa en la 2a posició dels Estats membres amb 125 ajuts ERC a H2020

29/09/2017 00:09
ERC

261 investigadors d'excel·lència d’institucions del sistema català de recerca obtenen un dels prestigiosos ajuts ERC per un valor aproximat de 400 milions d'euros, el que representa el 3,2% de l’European Research Area en nombre d’ajuts ERC al 7PM i H2020. D'aquests, 99 són Starting grants, 50 Consolidator grants, 60 Advanced grants, 50 Proof of Concept i 2 Synergy grants. Consulta la Fact-sheet ERC: dades de participació de Catalunya.

El Consell Europeu de Recerca (European Research Council, ERC) atorga ajuts a investigadors excel·lents per a realitzar projectes trencadors i d’alt risc que contribueixin a avançar més enllà de les fronteres del coneixement. Aquests ajuts estan oberts a investigadors de totes les nacionalitats que portin a terme la seva recerca en una institució europea i que passin un mínim del 50% del seu temps total de feina a Europa.

Des del 2007 l'Agència Executiva de l'ERC (ERCEA) ha avaluat més de 65.000 propostes i n’ha finançat més de 7.000 projectes després de seguir un rigorós procés d’avaluació, basat únicament en l’excel·lència sense prioritats predeterminades.

L’AGAUR ofereix un programa de coaching basat en un ampli recolzament als candidats als ajuts ERC en totes les fases vinculades a la preparació i l’avaluació de les propostes: sessions informatives, tallers específics i role-play d'entrevistes per defensar el projecte davant del panell d’avaluació de l’ERC. Els interessats en participar-hi poseu-vos en contacte amb spei.agaur@gencat.cat