• Imprimeix

Catalunya lidera el nombre de projectes Marie Skłodowska Curie COFUND a Europa

Catalunya ha aconseguit 27 projectes europeus COFUND des del 2007. L'AGAUR lidera la convocatòria 2017.

01/02/2018 13:02
COFUND

L’AGAUR ha aconseguit per tercera vegada un projecte del programa europeu COFUND, amb la millor puntuació de tota la convocatòria europea. Es finançarà amb 8 M€ que aniran destinats a poder millorar les condicions del personal investigador postdoctoral dels ajuts Beatriu de Pinós. La Comissió Europea ha valorat molt positivament el projecte pel que fa a la transparència en el procés de selecció de candidats, el seu impacte en la carrera del personal investigador i la capacitat de gestió de l’AGAUR per dur-lo a terme. Els ajuts Beatriu de Pinós, finançats per la Direcció General de Recerca i gestionats per l’AGAUR, es convoquen des de l’any 2005 i van ser finançats anteriorment per la Comissió Europea amb 10 M€ els anys 2009 i 2012.

La Unió Europa va publicar el programa de cofinançament d’ajuts COFUND per primera vegada l’any 2007, on Catalunya ha estat una de les grans beneficiàries, juntament amb Suïssa i Alemanya. Amb un total de 27 projectes catalans atorgats, Catalunya és el país d’Europa amb més ajuts d’aquest tipus, i això ha representat que prop de 1.000 investigadors més desenvolupin la seva carrera en una entitat del nostre país o realitzin una estada de recerca en entitats d’arreu del món.

L’exitosa participació de Catalunya en aquest programa ha permès, a més de captar fons per la recerca, alinear les polítiques catalanes d’atracció de talent i carrera investigadora a nivell europeu i ampliar la base científica i tecnològica de Catalunya. Els projectes seleccionats a diferents entitats catalanes permetran convocar ajuts per a la contractarció d’investigadors de totes les nacionalitats, tant a nivell pre-doctoral com per a investigadors amb una llarga experiencia, per a desenvolupar projectes d’investigació bàsica fins a la generació de productes pel mercat o innovacions de serveis en qualsevol àmbit de coneixement.

Altres entitats beneficiaries dels ajuts COFUND són: ACCIÓ, el Centre de Regulació Genòmica (CRG), l’Institut de Biotecnologia de Catalunya (IBEC),  l’Institut Català d'Investigació Química (ICIQ), l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), l’Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS), l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB Barcelona), l’ l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRB Lleida), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat Rovira i Virgili (URV), el Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i la Fundació bancària La Caixa.